Обединените арабски емирства порицаха израелския премиер Бенямин НетаняхуБенямин Нетаняху е роден

...
Обединените арабски емирства порицаха израелския премиер Бенямин НетаняхуБенямин Нетаняху е роден
Коментари Харесай

ОАЕ порицаха Нетаняху за изказване, че емирствата може да помогнат за бъдещото управление на Газа

Обединените арабски емирства порицаха израелския министър председател Бенямин Нетаняху  Бенямин Нетаняху Бенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949 година в Тел Авив, Израел. Той е израелски политик и, откакто израелският водач съобщи, че страната от Залива може да окаже поддръжка на бъдещото държавно управление в Газа след войната, съобщи Ройтерс.

Влиятелната страна от Залива е една от дребното арабски страни с публични дипломатически връзки с Израел, които се резервираха по време на траялата повече от шест месеца война в Газа, макар че връзките сред тях наподобява се утежниха.

Външният министър шейх Абдула бин Зайед Ал Нахян укори Нетаняху в обява в " Екс ", като съобщи, че Абу Даби осъжда мненията на израелския водач.

" ОАЕ акцентират, че израелският министър председател няма никаква правна опция да предприеме тази стъпка и ОАЕ отхвърлят да бъдат въвлечени в какъвто и да е проект, целящ да обезпечи прикритие на израелското наличие в линията Газа ", се споделя в поста, оповестен на арабски език. Външният министър добави, че ОАЕ са подготвени да поддържат палестинско държавно управление, което дава отговор на очакванията и стремежите на палестинския народ, които включват самостоятелност.

В изявление, излъчено тази седмица, Нетаняху съобщи, че след войната ОАЕ, Саудитска Арабия и други страни вероятно биха могли да подкрепят гражданско държавно управление в линията Газа, включващо поданици на анклава.

Изтъкнати членове на кабинета на Нетаняху отхвърлят концепцията за самостоятелна палестинска страна и Нетаняху съобщи, че Израел ще би трябвало да резервира контрола върху сигурността на Газа след войната, напомня Ройтерс. Палестинците се надяват да основат самостоятелна страна в окупираните Западен бряг и Газа - блян, който ОАЕ поддържат.

Според източници на Ройтерс обаче връзките на израелския министър председател с Абу Даби са се обтегнали поради военната акция, като в този момент техните представители рядко беседват с него.

ОАЕ постоянно подлага на критика Израел поради войната и огромния брой жертви измежду цивилното население, макар че твърди, че дипломатическите връзки са му разрешили да достави помощ в линията Газа, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР